Jailbreak logo

Vår idé

Introduktion

Er fängslande upplevelse hos oss börjar med ett intro som spelledaren håller. Detta för att ni ska komma i stämning, få ett litet hum om vad det är som väntar er och vi går även igenom och demonstrerar olika typer av hänglås som ni kan tänkas stöta på inne i rummen.

Spelledarens roll

Vi har alltid en spelledare per rum. Spelledaren har full koll på vad som sker och sägs i rummet. Gästerna och spelledaren kan obehindrat kommunicera med varandra närhelst de önskar.

Det är frivilligt att låsa dörren och skulle något hända är spelledaren sekunder bort från att låsa upp dörren. Inne i varje rum sitter det dessutom en grön nödknapp som gör att dörrarna öppnas automatiskt om knappen aktiveras. I Västervik är dörrarna alltid olåsta.

Eftersom spelledaren hör och ser allt som sker i rummet kan denne ge personliga små ledtrådar och dessutom blir återkopplingen efteråt väldigt uppskattad av gästerna.

Efter inlåsningen

Efter inlåsningen går vi alltid igenom rummet med sällskapet. Ofta har spelarna i sällskapet löst olika uppdrag och på så sätt får alla samma återkoppling och vetskap om vad som skett i rummet och klurigheterna förklaras av spelledaren.

Lagfoto och fika i loungen

När genomgången är klar är det dags för ett (frivilligt) lagfoto och efter det erbjuds gästerna enklare fika (kaffe, te) om så önskas och tid finns efteråt i vår lounge. Det kan vara rätt skönt att ta en kopp kaffe och prata igenom vad man precis varit med om. Vi har alltid tid att prata med er och svarar gärna på nyfikna frågor.

”Vi ska inte bli störst, men vi ska vara bäst”