Jailbreak logo

VANLIGA FRÅGOR & SVAR

Vi är Kalmar läns första escape room. Escape room eller escape game, rymningsspel kallat på svenska, är ett äventyrsspel där du tillsammans med en grupp på 2-7 personer blir inlåsta i ett rum (det är frivilligt att låsa dörren). Där ska ni med hjälp av logiskt tänkande och samarbete tillsammans lösa pussel och gåtor och använda de koder och ledtrådar ni får fram för att ta er ut ur rummet inom 60 minuter. Annars blir ni fast för alltid.

Man är 2-7 personer i våra escape room. 

Vi har i dagsläget två olika rum i Västervik, och två olika rum i Oskarshamn.

Ni kan alltså vara upp till 14 spelare samtidigt med samma starttid fördelade i våra två olika rum.

Inga undantag görs gällande maxantalet spelare i rummet. Vi har en maxgräns för att det inte ska vara för trångt i rummet och för att alla ska känna sig delaktiga. 

Betalning för privatpersoner görs genom förbokning i vårt bokningssystem direkt online med kort på www.jailbreaksweden.com/boka. Där hittar du alla lediga tider.

Snittpriset är 290 kr per person. Prissättningen börjar på 870 kr för 2-3 spelare. Därefter 290 kr per person. Alla personer i rummet räknas som spelare.

Vi erbjuder inga särskilda priser för barn, studenter eller pensionärer.

Vi erbjuder ingen betalning på plats, när ni är hos oss är det full fokus på upplevelsen som gäller.

Vi erbjuder faktura som betalsätt för företag, och tar vi betalt per rum (= 7 pers), 2030 kr exklusive moms.

Vid kortbetalning online i vårt bokningssystem tar vi betalt per person, 290 kr inklusive moms.

Vi kan även mejla en betallänk från systemet för er att betala med exempelvis företagskortet. Priset är då per person samt inklusive moms.

Det är alltid mest fördelaktigt för er att betala med kort online direkt i vårt bokningssystem.Vi erbjuder ingen betalning på plats, när ni är hos oss är det full fokus på upplevelsen som gäller.

Det går fint att lägga till spelare upp till maxgränsen sju spelare, om det är så att ni exempelvis har bokat för tre spelare, men det tillkommer två spelare.

Då går det bra att swisha för detta före upplevelsen genom att kontakta oss på info@jailbreaksweden.com, eller swisha på plats.

Får ni besök av icke-svensktalande eller stöter ni på en turist som gärna vill spela ett escape room kan ni tipsa om att både rummet Jailbreak och rummet Blackout är så kallat språkneutrala. Inga svenskkunskaper behövs och vi levererar ett fängslande intro och ledtrådar på engelska. Meddela oss gärna innan så vi kan förbereda på bästa sätt.

Vi vill att minst en spelare i rummet är 18 år fyllda. Våra rum är vuxenanpassade och vi har en lägsta rekommenderad ålder på 10 år. Varje familj avgör själv om ni anser att era barn kommer ha roligt och kan bidra i rummen.

Vi erbjuder inga barnpriser utan varje person i rummet räknas som en spelare. Familjer brukar ha väldigt roligt tillsammans i rummen, just eftersom man spelar ihop och umgås i en timme med samma mål i sikte.

Ni har fri ombokning till annat datum fram till och med dagen innan er fängslande upplevelse. Kan ni inte boka om till en annan dag får ni bokningen återbetalad i form av presentkort, så ni kan besöka oss vid senare tillfälle istället. Presentkortet är automatiskt giltigt i 12 månader.

Det går fint att lägga till spelare upp till maxgränsen, om det är så att ni exempelvis har bokat för tre spelare, men det tillkommer två spelare. Då går det bra att swisha för detta före upplevelsen genom att kontakta oss på info@jailbreaksweden.com, eller swisha på plats.

Ja, du kan ge bort en fängslande gåva till någon du vill låsa in i våra escape room. Du kan även ge bort en omgång nostalgi i vårt Flipper Game Room. Läs mer om presentkort som du kirrar direkt online här.

För en inlåsning i något av våra rum önskar vi totalt 90 minuter av er tid, inklusive intro innan, spel av rum, genomgång efteråt samt lagfoto och enklare fika (kaffe, te).

Om någon i sällskapet använder läsglasögon kan det vara bra att ta med dessa. Ni är välkomna precis som ni är, om det så är i högklackat eller gympaskor. Hos oss är det endast hjärnan som ska jobba!

Vi har inga fasta öppettider för escape room eller flipper game room. Du hittar lediga tider för våra rum under fliken boka nu. Det går alltid att mejla oss med en förfrågan om dag och tid om ni önskar komma en dag som inte är bokningsbar i bokningssystemet.

Vill ni komma dagtid en vardag? Då har vi oftast enbart en spelledare tillgänglig fram till kl 16.30. Det går alltså fint att spela ett rum dagtid för upp till max 7 spelare. Är ni fler än så kan ni spela rummen efter varandra istället för parallellt. Mejla oss din förfrågan.

Vi har oftast 24 timmar framförhållning för bokning online i vårt bokningssystem. Önskar du boka med kort varsel kan du mejla oss, för att se om det finns någon spelledare tillgänglig som kan låsa in er. Ange om det är i Västervik eller Oskarshamn ni vill spela.

Nej, det är inte fysiskt utmanade utan det gäller att klura ut den rätta lösningen. Alla behövs och gärna flera olika typer av hjärnor! Ofta handlar det om att leta mönster, hitta ledtrådar eller klura ut pussel.

Ingen muskelkraft att tala om behövs, däremot kommer ni träna och gnugga geniknölarna så hårt att ni möjligen kommer ut med skavsår på hjärnan. Det kommer det dock vara värt, vi lovar!

Alla kan vara med – det enda ni behöver är er hjärna!

Vill ni boka fler rum med samma starttid? Kul!

Vi har en spelledare per rum och kan inte garantera att ni kan spela flera rum med samma starttid om ni är ett större sällskap, men vi gör vårt bästa för att lösa era önskemål. Har vi tillgängliga spelledare kan ni vara upp till 14 personer samtidigt som låses in fördelade i våra två rum. Kontakta oss med önskemål om datum, tid och antal, så återkopplar vi till er.

Är ni 10-30 spelare kan ni även spela vårt skattkisteäventyr hos oss. Det avslutas med fika och prisutdelning och hålls ihop av en spelledare. Vi kommer även gärna till er med vårt skattkisteäventyr för upp till 100 spelare.

För 2-20 spelare rekommenderar vi vårt Flipper Game Room i Oskarshamn. En flipperhall med ett dussin spel helt för er själva.

Den största skillnaden är att Professorns box är utan spelledare. Om ni kör fast använder ni mappen med ledtrådar som ni får vid leveransen. Skattkisteäventyret är med en spelledare som håller ihop hela upplevelsen och även knuffar er framåt om ni kör fast. Det blir mer uppstyrt och fartfyllt, vilket är väldigt uppskattat. Skattkisteäventyret avslutas med genomgång av kistan samt prisutdelning. Läs mer om respektive upplevelse under aktiviteter.

Vi har två olika escape room i Oskarshamn och två olika rum i Västervik. Man är 2-7 spelare per rum.

Önska ni bli inlåsta dagtid en vardag mellan kl 8-16.30 har vi endast en spelledare tillgänglig, och vi har alltid en spelledare per rum som har full fokus på sitt sällskap.

Det betyder att om ni är fler än sju personer och vill spela dagtid behöver ni dela upp er och spela rummen efter varandra istället för parallellt.


Om ni vill spela två rum efter varandra kan upplägget exempelvis se ut så här:

Kl 9-10.30: grupp 1
Kl 10.30-12: grupp 2

Det väntande sällskapet kan antingen fika eller göra någon arbetsuppgift i grupp.

I Oskarshamn kan ni lägga på 150 kr per person för det väntande laget och spela flipper under tiden som det ena laget spelar escape room.

Mejla oss din förfrågan för inlåsning dagtid en vardag.

Gäller det dagtid under skollov har vi flera spelledare tillgängliga som gärna låser in er på vardagarna.

Hittar du inte svar på din fråga? Välkommen att kontakta oss!

Några enkla budord att förhålla sig till

Skriv gärna ett omdöme på Tripadvisor